360 Verhalen

360 Verhalen is een spel zonder winnaar of verliezer. Een spel voor met z’n tweeën of voor een hele groep. Je speelt het een uurtje of een hele nacht… 360 Verhalen is een uitnodiging om bijna verdwenen herinneringen op te halen en samen allerlei verhalen uit te wisselen. Verhalen van heel vroeger, van nu of van daar tussenin. Banale verhalen of juist emotionele gebeurtenissen. Je houdt het lekker luchtig of je gaat heel diep: jij bepaalt welk verhaal je vertelt.


Wat is 360 Verhalen?

360 Verhalen is een bordspel dat gespeeld kan worden vanaf 2 personen. Een maximum aantal deelnemers is er niet, hoewel het bij groepen groter dan 8 personen enigszins onpraktisch wordt om samen te spelen. De minimum leeftijd ligt rond de 10 en je kunt 360 Verhalen heel goed spelen met mensen van verschillende leeftijden, dat is juist erg leuk!

360 Verhalen is een spel dat geen verliezers kent, iedere deelnemer vertelt zijn of haar verhalen, er is geen waardebepaling voor de eigen vertellingen. Hoewel een goed verhaal natuurlijk altijd beloond wordt met de aandacht van de medespelers!

Het spel is een open uitnodiging om de oude vertelkunst nieuw leven in te blazen. Met het idee van ‘rond het kampvuur zitten’ onderhouden de deelnemers elkaar met persoonlijke verhalen. Het spel duurt tot zolang de verhalen blijven komen, wat al tot diverse lange speelsessies heeft geleid!

Iedereen blijkt verhalen bij zich te hebben die het waard zijn om te delen. Mensen vinden het leuk om door het spel in een weggezakte herinnering te duiken. Zelfs met goede vrienden of de partner die je al zo lang kent, worden verhalen opgerakeld die je zelf bijna vergeten was. Er zit een verhalenverteller in ons allemaal, 360 Verhalen laat iedereen aan het woord en laat anderen luisteren, inhaken, doorvragen…

360 Verhalen speel je met vrienden, familie, collega’s, een nieuwe vlam of juist je vertrouwde partner, met je (groot)ouders of je kinderen, met bekenden of (nog) onbekenden: iedereen heeft verhalen.


Wil je 360 Verhalen kopen? Bestel veilig en snel online. Als je als bedrijf wilt bestellen kan dat ook, je ontvangt een gespecificeerde factuur.  Wil je ook jouw verhalen delen, lees dan ‘Deel je verhaal’


Hoe te spelen?

360 Verhalen werkt heel simpel.

  1. Draai de spinner: zodra deze stopt heb je vier verhaalmogelijkheden; de woorden in de rode, gele, groene of blauwe ring.
  2. Gooi de kleurendobbelsteen: deze bepaalt in welke kleurenring jouw verhaalonderwerp staat.
  3. Gooi de gewone dobbelsteen: deze bepaalt, samen met de leeftijdstabel, in welke periode van je leven jouw verhaal zich afspeelt.
  4. Vertel het eerste verhaal dat bij je opkomt. Kort, lang, diepgaand of oppervlakkig, dat maakt niet uit. Het is jouw unieke verhaal!

 Meer SPELUITLEG vind je hier.